Burs Duyuruları

Macaristan Hükümeti Bursları Hk.

Kültürel anlaşmalar kapsamında 2021/2022 akademik yılı için Macaristan Hükümetince, 40 lisans, 65 yüksek lisans, 40 doktora ve 5 kısa dönemli araştırma bursu olmak üzere toplam 150 adet burs tahsis edildiği ve adayların 15 Ocak 2021 tarihine kadar bursa başvuru yapabilecekleri belirtilmiştir.

Burs başvuru koşulları ve genel şartlar, "//abdigm.meb.gov.tr/www/2021-2022-hukmet-burslari/icerik/1490" adresinde yer almaktadır.

Vietnam ve Hong Kong Bursları Hk.

İkili kültürel anlaşmalar kapsamında Vietnam ve Hong Kong tarafınca, burslar tahsis edilmiştir.

Vietnam Thai Nguyen Üniversitesi tarafından, 2021-2022 akademik dönemi için lisans alanında çevre bilimleri ve gıda teknolojisi üzerine; yüksek lisans alanında ise tarım ekonomisi ve çevre bilimleri üzerine burslar verilmektedir.

Hong Kong Baptist Üniversitesince "International Postgraduate Scholorships (IPS)" bursu kapsamında 1 yıl süreli yüksek lisans eğitimi imkanı sağlanmaktadır. Burslar; muhasebe, insan kaynakları, finans, ekonomi, yönetim, veri analizi alanlarında verilmektedir.

Burslara ilişkin başvuru koşulları ve genel şartlar, "//abdigm.meb.gov.tr/www/yabanci-hukumet-ozel-burslari/icerik/78" adresinde yer almaktadır.