Genel sınavlara veya bütünleme sınavlarına Covid-19 pozitif ya da temaslı olduğu için katılamayan öğrencilerimiz, mazeretlerini geçerli bir şekilde belgelendirilmeleri halinde Şubat ayı içinde “EK SINAV” hakkı kullanabilirler. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

30.12.2021 tarihli 2021-425 sayılı Senato kararı gereği, Güz yarıyılı sonu sınavlarına ilişkin esaslar belirlenmiştir. Buna göre,

• Ön lisans ve lisans programlarında kayıtlı öğrencilerden genel veya bütünleme sınavlarına Covid-19 pozitif ya da temaslı olduğu için iştirak edemeyen öğrencilere, bu mazeretin geçerli bir şekilde belgelendirilmesi şartıyla Şubat ayı içinde “EK SINAV” hakkı kullandırılması uygun görülmüştür. Bu karar gereği genel sınavlarda Covid-19 pozitif ya da temaslı olduğu için genel sınava giremeyen öğrencilerin, söz konusu durumlarını belgelendirmeleri halinde Bütünleme Sınavı ve Ek Sınav olmak üzere 2 sınav hakkı bulunmaktadır.
  • Covid-19 pozitif ya da temaslı olduğu için Genel Sınava giremeyen öğrencilere ders sorumluları tarafından F2 notu verilecek böylece öğrenciler bütünleme sınavı hakkından yararlanabileceklerdir. Öğrencilerin ek sınav hakkından yararlanabilmeleri için Genel Sınav döneminde Covid 19 pozitif ya da temaslı olduklarını gösterir belgelerini Bütünleme Sınavında başarısız olmaları durumunda Dekanlığımıza Bütünleme Sınav sonuçları ile birlikte gönderilecektir.
  • Genel Sınava girmiş ancak F3 notu alarak başarısız olmuş öğrenciler ile Genel Sınava girmemiş ve F2 notu alarak başarısız olmuş öğrenciler, Bütünleme Sınavı yapıldığı dönemde Covid-19 pozitif ya da temaslı olduğu için Bütünleme Sınavına giremediyse, mazeretlerini gösteren belgeler bütünleme notuyla birlikte Dekanlığımıza gönderilecek, Fakülte Yönetim Kurulu Kararıyla bu öğrencilerin ek sınav hakkından yararlanmaları için gerekli işlemler yapılacaktır.