Pandemi Süreci Genel Sınav Kuralları

Öğrencilerimizin Dikkatine : Pandemi Süreci Genel Sınav Kuralları

• "Hayat Eve Sığar" uygulaması ya da "E Devlet" uygulamasından HES kodunuzu oluşturmayı unutmayınız. Üniversite girişinde yapılan HES kodu kontrollerinde, sadece “risksiz” kategorisinde yer alan öğrenciler genel sınava girebileceklerdir.
  • Yüksek Öğretim Kurumu’nun yayınladığı Küresel Salgın Sürecinde Kampüs Ortamlarına Yönelik Uygulamalar Rehberi’nde belirtildiği üzere, salgının kontrolü ve yayılmasını önlemek amacıyla kapalı alanlarda sürekli maske kullanımı sağlanmalıdır. Bu doğrultuda, tüm sınavlarda maske takma zorunluluğu vardır. Maske takmayan öğrenciler sınava alınmayacaklardır.
  • Sınavda yanınızda, resmi kimlik belgesi veya öğrenci kimlik kartınızı bulundurmanız zorunludur. Yanında kimlik bulundurmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  • Kapalı alanlarda (fakülte binası koridorları, kantin vb) kalabalık oluşmaması ve mesafe kurallarına uygun davranılması gerekmektedir. Bu konuda tüm öğrencilerimizin gerekli özeni göstermesi salgın sürecinde sınavların sorunsuz bir şekilde yürütülmesinde önem arz etmektedir.